sociale kaart

De sociale kaart: een website met het volledige zorgaanbod

De sociale kaart: een website met het volledige zorgaanbod

De Vlaamse Sociale Kaart wil elke burger en hulpverlener informeren over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel. Dat kunnen heel algemene vragen zijn, zoals een overzicht van de thuisverpleegkundigen in je buurt. Maar je kan er ook specifieke zaken opzoeken, zoals ondersteuning in het kader van dementie. De website biedt steeds alle contactgegevens van organisaties waar de zorgvrager terechtkan. Ook voor jou is het dus een goed hulpmiddel om patiënten gericht door te verwijzen, dus kijk zeker ook je eigen gegevens na of vul ze aan!

  Hoe maak je een profiel aan?

Het aanmelden op De Sociale Kaart gebeurt via een digitale sleutel. Als je voor de eerste keer aanmeldt, moet je allereerst klikken op de link in de e-mail die je zal ontvangen op het e-mailadres dat je hebt ingegeven. Van zodra je dit hebt gedaan, heb je een profiel op De Sociale Kaart. Nadien kan je telkens met je digitale sleutel aanmelden.

In het filmpje hieronder wordt uitgelegd hoe je een profiel kunt aanmaken.

 

  Hoe maak je een nieuwe fiche aan?

Als je gegevens nog niet zijn opgenomen op de Sociale Kaart moet er eerst een fiche aangemaakt worden. Dit kan je doen via de wizard en door te klikken op een nieuwe praktijk gezondheidszorg toevoegen. Om een nieuwe fiche aan te maken, moet je aangemeld zijn.

Hoe kan je een nieuwe praktijk gezondheidszorg toevoegen?

Als zorgverlener

Als medewerker van een praktijk gezondheidszorg

 Hoe zoek je in De Sociale Kaart?

Ben je al opgenomen in de Sociale Kaart of wil je een nieuwe toevoegen? Om dit te achterhalen kan kan je als zorgverlener jezelf opzoeken. Er zijn twee mogelijkheden om te zoeken. Aan de ene kant heb je het zoeken via de homepage en aan de andere kant heb je het uitgebreid zoeken.

In  het filmpje hieronder wordt het uitgelegd.

Wens je meer informatie rond de mogelijkheden om de zoekresultaten te verwerken? Klik dan hier.

 Fiches beheren

Zijn je gegevens als zorgverlener al opgenomen en wil je deze beheren? Hiervoor moet je fichebeheerder worden. Als fichebeheerder beheer je over één of meerdere fiches en kan je zelf online aanpassingen doen. Om fichebeheerder te worden, moet je aangemeld zijn.

In het filmpje hieronder krijg je meer informatie hoe je het beheer van een bestaande fiche kan aanvragen.

Meer informatie over hoe je fiches moet beheren? Klik dan hier. 

 Filmpjes specifiek voor de eerstelijnszones

Klik hier.

 

Meer informatie op www.desocialekaart.be.