Event ‘Leiderschap aan zet’ 14 mei 2024

Event 14 mei ‘Thuisverpleging aan zet: Leiderschap opnemen en werken aan doelgerichte en geïntegreerde zorg’

Op 14 mei 2024 organiseerde het NPTV het jaarlijks event voor de NPTV vertegenwoordigers van Vlaanderen uit de 60 eerstelijnszones rond leiderschap opnemen en werken aan doelgerichte en geïntegreerde zorg.

We gingen van start met een welkomstwoordje door onze voorzitter Steven Vancraesbeek. Als eerste spreker mochten we niemand minder dan voormalig Minister Jo Vandeurzen het woord geven over het waarom van doelgerichte en geïntegreerde zorg, één van de actiepunten waar het NPTV én de hele zorgsector hard aan werkt, nu en in de toekomst.

Sandra Derieuw van LCM besprak waar we op vandaag staan met geïntegreerde zorg vanuit het Inter Federaal Plan. Lotte Vanneste, onderzoeker Arteveldehogeschool, gaat naar de praktijk door te benoemen wat dit voor de thuisverpleging kan betekenen en hoe we dit kunnen aanpakken.

Na de koffiepauze gingen we terug van start met de presentatie van Kristof Vanden Berghe, voorzitter van VIVEL over hoe we met inzet van persoonlijk leiderschap geïntegreerde zorg kunnen waarmaken in onze eerstelijnszones. We onthouden vooral ook: ‘De toekomst is thuis en de toekomst is samen.’ Als afsluiter bracht Kurt Vanden bussche de praktijk aan de aanwezigen met een blik op het Alivia project, de digitale tool om doelgerichte en geïntegreerde zorg te faciliteren.

Download hieronder de presentaties in pdf van de sprekers:

Jo Vandeurzen: Waarom moeten thuisverpleegkundigen toekomstgericht werk maken van geïntegreerde zorg

Sandra Derieuw: Waar staan we met de geïntegreerde zorg vanuit het Inter Federaal Plan Geïntegreerde Zorg

Lotte Vanneste: Doelgerichte zorg vraagt ook aandacht van de thuisverpleegkundige

Kristof Vanden Berghe: Met inzet van persoonlijk leiderschap geïntegreerde zorg waarmaken in de eerstelijn

Kurt Vanden bussche: Stand van zaken in een pilootproject Alivia

 

SAVE THE DATE NPTV EVENT 2025: Donderdag 15 mei 2025!